McEnroe winnaar van seniorentoernooi

John McEnroe (43) heeft gisteren in Eindhoven de eerste editie van de Alex Tennis Classics gewonnen. De Amerikaan versloeg in de eindstrijd van het toernooi van oud-tenniskampioenen de negen jaar jongere Tsjech Petr Korda.

McEnroe, die de eerste set met 6-3 verloor en de tweede met 6-3 won, was in een zogenoemde supertiebreak met 10-3 de sterkere. De voormalige nummer een van de wereld had nog niet eerder van de eenmalig Australian Open-winnaar Korda weten te winnen. McEnroe blijft na zijn zege de aanvoerder van de ranglijst van de Seniortour.

Paul Haarhuis, die samen met zijn voormalige dubbelpartner Jacco Eltingh het toernooi had georganiseerd, legde gisteren beslag op de derde plaats door de Spanjaard Emilio Sanchez in twee sets van de baan te vegen.

Zaterdag verloor Haarhuis in de laatste groepswedstrijd van McEnroe waardoor hij de finale mis was gelopen. McEnroe nam met zijn zege revanche voor de nederlaag die hij in 1989 tegen Haarhuis in de tweede ronde van de US Open had geleden.

In totaal kwamen er zo'n 17.500 toeschouwers op af op het seniorentoernooi. Of het evenement volgend jaar wederom in Eindhoven zal plaatsvinden is nog niet duidelijk. Haarhuis en Eltingh nemen daar binnen enkele weken een besluit over. Een deel van de opbrengst hebben de twee tennissers geschonken aan de ontwikkelingsorganisatie Memisa.