KPN geeft 350 man weg

Telecombedrijf KPN overhandigt zijn 350 wetenschappers `gratis' aan onderzoeksinstituut TNO. KPN Research, het bedrijfsonderdeel dat technologisch onderzoek verricht, wordt weggegeven aan TNO omdat het ,,de grootte mist voor onderzoek in zowel de diepte als de breedte'', aldus een woordvoerder van KPN.

TNO gaat met de KPN-activiteiten een nieuw telecommunicatie-instituut oprichten. Volgens een woordvoerder van TNO komen daar uiteindelijk ongeveer 500 mensen te werken. De vestigingen van KPN Research staan in Leidschendam en Groningen.

KPN heeft met TNO een contract afgesloten om voor vier jaar onderzoek te blijven afnemen van het nieuwe telecommunicatie-instituut, dat ook andere klanten dan KPN zal gaan bedienen. Het telecombedrijf wil niet zeggen welk bedrag met het contract is gemoeid. Wel is duidelijk dat het bedrag elk jaar afneemt.

Vorig jaar stak KPN 46 miljoen euro in onderzoek- en ontwikkeling. Behalve de mensen gaan ook de intellectuele eigendommen van KPN Research naar TNO over.