Hoe de RVD het overlijden meldde

Officiële mededelingen van de Rijksvoorlichtingsdienst.

Communiqué van zondag 6 oktober, 20.35 uur:

,,De Rijksvoorlichtingsdienst deelt namens de minister-president, mr.dr. J.P. Balkenende, met groot leedwezen mede dat Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden op zondag 6 oktober 2002 om 19.00 uur in het Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam is overleden. De minister-president zal hedenavond nog via radio en televisie de Nederlandse bevolking toespreken. Het tijdstip hiervan zal zo spoedig mogelijk worden meegedeeld.''

Communiqué van zondag 6 oktober, 21.15 uur:

,,De artsen in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam hebben inzake de doodsoorzaak meegedeeld, dat de Prins is overleden aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson en pneumonie (longontsteking).''