Golfer Muntz baart opzien met 9de plaats

Golfer Rolf Muntz is in het Dunhill Links Championship op de negende plaats geëindigd. De 33-jarige Nederlander verdiende met die prestatie 100.000 euro. Maarten Lafeber werd 23ste en toucheerde 50.000 euro.

Winnaar werd de Ier Padraig Harrington. De 31-jarige Dublinner versloeg de 48-jarige Argentijn Eduardo Romero op de tweede hole van de play-off en ontving voor zijn zege een cheque van 800.000 euro. De rivalen in de verlenging eindigden op 269 slagen (-9).

Voor de derde Nederlandse deelnemer, Robert-Jan Derksen, bracht het tweede Links Championship, dat op drie verschillende Schotse banen langs de Noordzee werd gespeeld, alleen een leuke ervaring (golf spelen met filmster Don Johnson) op. Zijn kansen om de spelerskaart te behouden waren in Schotland bijna op. Hem resteren alleen nog de Trophée Lancôme in Parijs en de Opens van Spanje en Italië om vijftig plaatsen te stijgen op de Europese ranglijst.

Muntz en Lafeber stonden er op de ranking beter voor. Met respectievelijk 380.000 en 360.000 euro bevonden zij zich dicht bij kwalificatie voor de Volvo Masters, de seizoensafsluiting van de Europese Tour. Muntz haalde uitgerekend in het toernooi met het hoogste prijzengeld zijn eerste toptien-plaats van het seizoen binnen.

Onder ideale omstandigheden had hij een heerlijke ronde gespeeld in gezelschap van de Schot Colin Montgomerie. De favoriet joeg op het baanrecord van 62 slagen en Muntz ging met de eerste vijf birdies goed met hem mee. Na twaalf holes moest hij afhaken. Montgomerie miste het record met een fout op de laatste hole, maar eindigde nog wel als derde.