CDA niet akkoord met bezuinigen op busvervoer

De grootste regeringspartij, het CDA, gaat niet akkoord met de plannen van minister De Boer (LPF, Verkeer en Waterstaat) om de subsidie voor het openbaar busvervoer te verlagen. Dat maakte CDA-fractieleider Verhagen zaterdag bekend op een partijbijeenkomst. Volgens Verhagen moet de korting van 25 miljoen euro in zijn geheel ongedaan gemaakt worden. ,,Leefbaarheid van het platteland en stad is gediend met handhaving van een kwalitatief goed en toegankelijk openbaar vervoer'', aldus Verhagen. Het CDA keert zich ook tegen andere belangrijke plannen van De Boer, zoals het uitstellen van de Hanzelijn tussen Zwolle en Lelystad, een tunnel in de A2 bij Maastricht en de aanleg van een gedeelte van de A4. Het geld hiervoor kan wat het CDA betreft worden weggehaald bij de stadsvernieuwing.