Veroordeling van wapenwedloop India en Pakistan

India heeft gisteren een luchtdoelraket voor de korte afstand getest, enkele uren nadat aartsvijand Pakistan een soortgelijke proef had genomen met een ballistische raket voor de middellange afstand. Volgens India was sprake van een ,,gebruikelijke'' proefneming die niets te maken had met Pakistaanse lancering. Maar onder andere de VS en Groot-Brittannië hebben de acties van de buurlanden, die over kernwapens beschikken, veroordeeld en hun vrees uitgesproken voor opnieuw oplaaiende spanningen. Volgens waarnemers heeft Pakistan de proef genomen als waarschuwing aan het adres van India, maar ook voor binnenlandse consumptie. Komende donderdag zijn er verkiezingen voor het Pakistaanse parlement, dat zijn bevoegdheden het afgelopen jaar door president Musharraf sterk zag uitgehold.