Turks Hoogezand geschokt over beschuldigingen

De Turkse gemeenschap in Hoogezand is geschokt door de beschuldiging van een 13-jarig meisje dat ze in haar ouderlijk huis verkracht zou zijn door een groep van acht Turkse jongeren. De daders staken het huis daarna in brand. Gistermorgen voerde burgemeester M. Salet van Hoogezand-Sappemeer overleg met vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap. Ze sprak haar begrip uit voor de onrust in de gemeenschap. E. Masik, ex-bestuurslid van de Turkse Culturele Vereniging, twijfelt aan het verhaal van het meisje. Hij vindt het ,,vernederend'' dat de familie met beschuldigende vinger naar Turken wees. ,,Zij hebben de daders toch niet gezien? Het kunnen net zo goed Nederlanders zijn geweest.'' De politie zei eerder dat er geen aanwijzingen zijn dat de daders Turks zijn. Van de 33.000 inwoners van Hoogezand is 2,9 procent Turks. Volgens de politie, de gemeente en de Turkse gemeenschap zijn er normaal gesproken geen spanningen tussen de verschillende bevolkingsgroepen.