Reorganisatie Magnus gaat banen kosten

IT-dienstverlener Magnus gaat verder reorganiseren om te kunnen opboksen tegen de malaise in de technologiesector. De onderneming kondigde gisteren aan dat ze een partner zoekt voor de activiteiten in de Benelux en mogelijk de Aziatische divisie afstoot. De plannen zijn opgesteld door de nieuwe directeur F. Hermans. De oprichter van Magnus nam eind augustus de leiding weer over nadat de toenmalige directie wegens een conflict met de raad van commissarissen was opgestapt. De reorganisatie gaat ook ten koste van enkele van de huidige 460 banen, aldus de onderneming. In 2001 gingen al zestig arbeidsplaatsen verloren. Magnus wil vooral af van het kantoorpersoneel en zoveel mogelijk mensen inzetten als softwareconsultants. De nieuwe plannen, die gepaard gaan met afschrijvingen, kosten Magnus enkele miljoenen. In het tweede halfjaar zal het operationeel quitte draaien, waar eerder een lichte winst was voorspeld. De onderneming verwacht over geheel 2002 een nettoverlies van 7 miljoen euro.