Verlies Hewitt in Tokio, Schalken verder in Moskou

Lleyton Hewitt is vandaag uitgeschakeld in het tennistoernooi van Tokio. De nummer een van de wereld uit Adelaide werd in de kwartfinales verrast door de als achtste geplaatste Paradorn Srichaphan uit Thailand, 4-6 en 3-6. ,,Ik speelde niet mijn beste tennis'', oordeelde Hewitt die in Tokio zijn titel verdedigde. ,,Ik zat niet lekker in mijn vel, voelde me niet honderd procent fit.'' De Australiër had de drie voorafgaande ontmoetingen met de 23-jarige Srichaphan in winst omgezet.

Aan de opmars van Martin Verkerk in Tokio is gisteren in de derde ronde een einde gekomen. De Nederlander verloor 's avonds in de strijd om een plaats bij de beste acht van de Spanjaard Feliciano Lopez in drie sets.

Sjeng Schalken heeft de kwartfinales van het toernooi om de Kremlincup in Moskou gehaald. Hij won gisteren in twee sets van de Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira: 7-5 en 6-0. Schalken moet het in de volgende ronde opnemen tegen de Fransman Escudé.