NOS onderduiken?

Hans Laroes van het NOS heeft gelijk als hij zegt dat Mat Herben zijn macht misbruikt door de NOS te korten vanwege onwelgevallige uitlatingen van het NOS naar de mening van Herben (NRC Handelsblad, 27 september). Dit kan niet door de beugel. Maar de NOS is niet zo objectief en onafhankelijk als ze zelf wil doen geloven. De NOS heeft zowel op Radio 1 als in de tv-journaals in mijn beleving overdreven veel aandacht voor alles wat de LPF uithaalt, en wat Volkert van der G. doet of laat. Er zijn wel belangrijker zaken om zendtijd aan te besteden.

Mensen die hun macht misbruiken moeten daarop worden aangesproken, maar misschien is het niet zo'n slecht idee als de NOS even onderduikt om zich te herbezinnen op de vraag welke informatie wel en welke geen `nieuws' is.

    • Caren Schipperus