Nieuwe topman SNS Reaal

De bank en verzekeraar SNS Reaal heeft na een jaar zoeken een nieuwe topman gevonden. Sjoerd van Keulen, die twee weken geleden opstapte als bestuursvoorzitter van Fortis Bank Nederland, wordt de nieuwe bestuursvoorzitter.

Dat heeft SNS Reaal Groep vanmorgen bekendgemaakt. Van Keulen is de opvolger van Hans Leenaars, die een jaar geleden plotseling vertrok bij het concern. Van Keulen verliet Fortis na een conflict over de te volgen strategie. De gesprekken met Van Keulen zijn daarop, volgens bronnen binnen SNS Reaal, in `een stroomversnelling' geraakt. Van Keulen (55) begon in 1981 zijn carrière bij Pierson, Heldring & Pierson.

SNS Reaal heeft tevens een nieuwe financiële bestuurder aangetrokken, de 38-jarige Ronald Latenstein van Voorst. Hij komt van de zakenbank Insinger de Beaufort. De andere bestuurders zijn Cor van den Bos (tevens voorzitter van verzekeraar Hooge Huys) en Rien Hinssen (SNS bank).