Meisje: verkracht door groep

Een dertienjarig meisje uit Hoogezand zegt woensdagmorgen in haar ouderlijk huis te zijn verkracht en mishandeld door acht jongens of mannen. Die hebben daarna brand gesticht in de woning. Het meisje is nog niet officieel gehoord, omdat ze te emotioneel zou zijn, aldus de politie. Wel is ze medisch onderzocht in het ziekenhuis. De politie wil niet zeggen of er bewijsmateriaal is aangetroffen dat haar verhaal ondersteunt.

De mannen zouden de woning woensdagmorgen zijn binnengedrongen toen het meisje, van Antilliaanse afkomst, alleen thuis was; haar ouders waren naar hun werk, haar twee broertjes naar school. De daders, van wie ze volgens de ouders enkelen kende, aldus de politie, zouden haar hebben verkracht en mishandeld en daarna de woning in brand hebben gestoken. Het meisje werd gevonden door een klasgenootje dat haar kwam ophalen om naar school te gaan. Ze lag toen gekneveld op de grond en is door haar vriendinnetje uit de brandende woning gered.

De politie kan niet bevestigen dat het om Turkse mannen gaat, zoals de ouders tegenover de politie hebben verklaard. De politie neemt de zaak ,,zeer serieus''. De ouders vertelden de politie dat hun dochter had gezegd dat ze van de Turkse jongens niet met Marokkaanse jongens mocht omgaan.