KLM naar Brazilië

KLM gaat samenwerken met de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij TAM. Tussen Sao Paulo en Buenos Aires gaan de twee onder gezamenlijke vluchtnummers vliegen, het zogenoemde codesharing. Deze vluchten sluiten aan op de route Sao Paulo-Amsterdam, die de KLM al onderhoudt. Dat heeft de Nederlandse maatschappij vandaag bekendgemaakt.

TAM zal de vluchten tussen de twee steden zes keer per week uitvoeren. P. Hartman, een van de directieleden van KLM, is blij dat Buenos Aires weer bij het routenetwerk van de maatschappij hoort. Sinds de zomer van vorig jaar vloog de KLM niet meer naar de Argentijnse hoofdstad.

TAM is de op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Brazilië. Het bedrijf heeft 74 vliegtuigen en vliegt op meer dan veertig steden in Brazilië. Vorig jaar vervoerde de onderneming 13 miljoen passagiers.