Haye van der Heijden wint Neerlandiaprijs

Haye van der Heyden krijgt de Visser-Neerlandiaprijs voor toneel- hoorspel- en televisiespelen. De schrijver/acteur krijgt de trofee voor het stuk De Belofte. Carel Donck (o.a. IJs, en samen met Willem Capteyn Zwarte Sneeuw en De 9 dagen van de gier, vanavond genomineerd voor een Gouden Kalf) en de Belg Stany Crets (o.a. Oud papier) krijgen de Edmond Hustinxprijs voor dramaschrijfkunst. Van der Heyden won de Visser-Neerlandiaprijs reeds in 1989 met zijn toneelstuk Prambanan. Aan de trofee is een bedrag van 5.000 euro verbonden. De prijs wordt betaald uit een fonds dat is gevormd uit de nalatenschap van de filosoof/jurist mr. Visser. De winnaars van de Edmond Hustinxprijs ontvangen elk 3.000 euro. Deze trofee is vernoemd naar de oprichter die talentvolle schrijvers van toneel-, radio- en tv-drama wil eren.