Chelsea strandt in Stavanger

Viking Stavanger heeft in de eerste ronde van het toernooi om de UEFA-beker voor een verrassing gezorgd. De Noorse semi-profs schakelden het miljoenenteam van Chelsea uit.

Het werd 4-2, nadat de favoriet eerder in Londen met klein verschil won (2-1). Eén Nederlander speelde mee met Chelsea, topschutter Hasselbaink. De Goey, Bogarde en Zenden zaten op de bank. Hasselbaink werd tien minuten voor tijd gewisseld, bij een voor de Londense club (3-2 achter) nog gunstige stand. Nevland maakte kort voor tijd het doelpunt dat de Noren verder hielp. Ook Glasgow Rangers werd uitgeschakeld. Door twee treffers van Ronald de Boer werd de eerder in Tsjechië opgelopen achterstand tegen Viktoria Zizkov aanvankelijk weggewerkt. In de verlenging kwamen de Schotten, ook met Ricksen, Numan en Konterman, op 3-0. Licka maakte de bevrijdende treffer voor Viktoria.