Stam stuurt aan op einde contract met noodlijdend Lazio

Jaap Stam stuurt aan op een vertrek bij Lazio Roma. De international heeft, net als zijn ploeggenoten, al maanden geen salaris ontvangen van de Italiaanse voetbalclub. Stam en zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel hebben een advocaat opdracht gegeven een procedure in gang te zetten, die moet leiden tot ontbinding van het contract. De overeenkomst van de verdediger loopt tot de zomer van 2005. Lazio had in de zomer al financiële problemen. Pas laat ontving de club de vereiste licentie voor deelname aan de Serie A. Van Ginkel zegt nog niet op zoek te zijn naar een nieuwe club voor Stam. ,,De volgende transferperiode is pas in januari. Tot die tijd moet er sowieso worden gewacht. Maar we hebben een van de beste advocaten van Italië in de arm genomen.''