Record aan faillissementen in Nederland

De afgelopen drie maanden zijn 1.702 faillissementen uitgesproken en ook het aantal schuldsaneringen stijgt sterk. Vooral startende bedrijven die slecht op de mindere economische omstandigheden waren voorbereid vallen om. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het financiële onderzoeksbureau Graydon. Nog nooit zijn zoveel faillissementen uitgesproken, aldus Graydon. De onderzoekers verwachten dat aan het eind van dit jaar circa 7.000 bedrijven bankroet zijn en 9.000 een zakelijke schuldsanering aan de broek hebben. Bij een kwart van de schuldsaneringen gaat het om eenmansbedrijfjes. De cijfers over het derde kwartaal zijn 9 procent hoger dan over dezelfde periode vorig jaar. Tot en met september telde Graydon 4.873 faillissementen tegen 4.481 in de eerste negen maanden van 2001.