Dansdagen

Op de Nederlandse Dansdagen, die dit weekeinde in Maastricht worden gehouden, zijn de veertien beste dansvoorstellingen van het afgelopen seizoen te zien, bijvoorbeeld En Toch Beweegt Het van De Meekers (5 okt 14u 17u in het Derlon Theater). Voor het eerst opent het festival met een première: De Danscombinatie 3. Galili Dance, Rogie en Company en het Internationaal Danstheater maken alledrie een choreografie op een voor de gelegenheid geschreven verhaal van Arthur Japin, De vrouwen van Lemnos. Voorts zijn op de Dansdagen drie stukken van het NDT te zien, drie van Korzo, één van Het Nationale Ballet, en van Raz, Kristina De Châtel, Emio Greco en Pieter Rogie.

Dansdagen 4 t/m 6 okt, Maastricht. Inl. 043-350 5555 of www.nederlandsedansdagen.nl. Danscombinatie tournee t/m 30/11. Inl 020-623 9112 of www.dansbeweegtje.nl