Wie is waar?

Jack de Kreij (43) wordt per 1 januari de nieuwe chief financial officer van Vopak, het Rotterdamse tankopslagbedrijf. De Kreij, opgeleid tot accountant, is nu nog vennoot bij PriceWaterhouseCoopers waar hij zich bezighoudt met het doorlichten van bedrijven die fuseren of worden overgenomen. Vopak is juist het product van een `de-fusie'. Na twee jaar modderen werd de samensmelting van Pakhoed en Van Ommeren weer ontbonden in Univar (chemische distributie) en Vopak (tankopslag). De Kreij vindt, nu de ontbinding een feit is, ,,het een mooi stabiel startpunt'' om te beginnen bij Vopak. ,,Ik krijg nu de mogelijkheid om een onderneming eens in de diepte te leren kennen, als adviseur heb je dat minder'', geeft De Kreij op als motivatie voor zijn overstap. De Kreij is nooit extern accountant geweest van Vopak, dat zijn en waren zijn collega's van KPMG. Wel heeft hij Vopak geadviseerd over financiële zaken, maar volgens De Kreij was dat niet op het niveau van de raad van bestuur. De Kreij volgt Reinier Siepman (43) op, die sinds gisteren zijn ,,carrière buiten de organisatie voortzet''.

De Hypotheker, uitbater van 126 vestigingen waar hypotheken worden verkocht, heeft na een zoektocht van een jaar een nieuwe directeur. Het gaat om Karel Pauw (49), afkomstig van handelsonderneming Nimox. Pauw, die zijn overstap niet wil toelichten omdat hij eerst de ,,deurknop van het Hypotheker-hoofdkantoor wil hebben aangeraakt'', moet er volgens zijn woordvoerder voor zorgen dat het marktaandeel per vestiging omhoog gaat. Pauw heeft eerder gewerkt bij retailorganisaties als De Bijenkorf, V&D, M&S Mode en Wehkamp. De Hypotheker claimt de op twee na grootste hypotheekverkoper in Nederland te zijn, na ABN Amro en marktleider Rabobank. ,,Eerst willen we ABN Amro voorbij, en dan gaan gaan we op weg naar de Rabo'', zegt de woordvoerder strijdlustig. Uit cijfers van onderzoeksbureau GFK blijkt dat tussenpersonen zoals De Hypotheker flink wat klanten hebben weggekaapt bij de banken. Oorzaak is onder meer de stevige snoei in het kantorennet van de banken.

Automatiseringsadviseur Accenture heeft in Nederland vier nieuwe vennoten benoemd. Het gaat om Ad Jan Brouwer (41), Marc Schuuring (35), Theo Jan Simons (36) en Geert van den Goor (33). Van den Goor, die tien jaar geleden in dienst trad, is daarmee de jongste partner van de onderneming. ,,Kwalitatief goed werk afleveren en een club mensen kunnen leiden'', zijn volgens Van den Goor, die informatica in Nijmegen studeerde, de elementen die hem het vennootschap hebben opgeleverd. ,,Nee, zonder tachtig uur per week te werken. Het moet allemaal lukken binnen vijftig tot zestig uur.'' Met de vier nieuwelingen komt het aantal vennoten van Accenture Nederland op vijfentwintig. Volgens Van den Goor is de Nederlandse vestiging van het beursgenoteerde Accenture, tegen alle marktontwikkelingen in, het afgelopen jaar gegroeid met ongeveer 80 mensen tot 900 werknemers.

De Amerikaanse Gretchen Watkins (34) is benoemd tot president & general manager van BP Nederland Energie, het gedeelte van BP dat zich bezighoudt met de exploratie en productie van aardgas. Watkins, die circa 150 mensen onder zich krijgt, studeerde werktuigbouwkunde in de Verenigde Staten en begon in 1991 voor BP te werken in de Golf van Mexico. Hiervoor vervulde Watkins een marketingfunctie bij BP.

personalia@nrc.nl

    • Mark Houben