Turnkampioene Raducan stopt door overgewicht

De Roemeense turnkampioene Andrea Raducan stopt met topsport. Zij kondigde haar afscheid aan op haar negentiende verjaardag. Mogelijk neemt zij in november nog deel aan de wereldkampioenschappen in Hongarije, maar daarna is het afgelopen. ,,Ik bemerk dat ik niet meer het hoogste niveau kan halen. Het moment is daar om mij uit de topsport terug te trekken'', verklaarde Raducan in de Roemeense sportkrant Gazeta Sporturilor. Raducan heeft al maanden gewichtsproblemen. Ze brengt steeds vijf kilo te veel op de weegschaal. Raducan is wereldkampioene vloer en balk. Bij de WK vorig jaar in Gent haalde zij eveneens goud in de landenwedstrijd. In Sydney won zij goud op de olympische vierkamp en in de landenwedstrijd. De medaille op de vierkamp moest zij weer inleveren wegens doping.