Treinverkeer rond Den Haag ontwricht

Het treinverkeer rond Den Haag heeft een grot deel van de dag last gehad van een stroomstoring die duurde van negen tot elf uur vanochtend. Reizigers kregen te maken met ernstige vertragingen en uitval van treinen.

Rond 9.00 uur kwam het treinverkeer in de wijde omgeving van Den Haag stil te liggen door kortsluiting in een schakelkast. Die regelt onder meer de stroom voor de bediening van seinen en wissels, aldus een woordvoerster van de verkeersleiding. Het defect ontstond tijdens werkzaamheden. Er reden geen treinen tussen Den Haag en Rotterdam, Leiden, Zoetermeer, Gouda en Alphen aan den Rijn. Rondom Den Haag konden geen seinen en wissels bediend worden. Ook de omroepinstallaties van enkele stations waren uitgevallen. In de omgeving van de stad stonden treinen stil met reizigers erin. De Railverkeersleiding heeft die treinen zoveel mogelijk naar dichtstbijzijnde stations gedirigeerd, vanwaar reizigers verder konden.

Tussen Leiden en Haarlem, waar ook van een stroomstoring sprake is, bleef treinverkeer vooralsnog onmogelijk. Er reden bussen. Volgens de woordvoerster is onduidelijk waardoor die storing precies wordt veroorzaakt.