Thriller `24' beste serie in Engeland

Volgens de abonnees van de tv-gids Radio Times is de serie 24 het tv-programma van het jaar. 24 is een politieke thriller die de belevenissen van een geheimagent beschrijft op de dag dat er aanslag dreigt op een zwarte presidentskandidaat.

De 24-delige serie – elk deel laat een uur uit dat etmaal zien – was tot september op de Britse televisie te zien. Sinds een maand wordt 24 ook in Nederland uitgezonden. De lezers van Radio Times zetten de eveneens Amerikaanse dramaserie The West Wing en tekenfilmserie The Simpsons op de tweede en derde plaats. Het van oorsprong Nederlandse Big Brother werd vierde. In de toptien kwamen verder Friends, Band of Brothers en The Sopranos voor. Het beste oorsponkelijk Britse programma was Blue Planet op de achtste plaats – een natuurserie over het zeeleven van David Attenborough.