Politie jaagt op serieverkrachter

De Utrechtse politie hanteert een speciaal protocol wanneer meldingen binnenkomen over lastiggevallen vrouwen in het gebied tussen Utrecht, Bunnik en De Bilt. Dat is het gebied waar de Utrechtse serieverkrachter in 1995 en 1996 achttien keer toesloeg. Vorig jaar verkrachtte hij opnieuw een vrouw en randde een ander aan. Dat het om dezelfde dader gaat, bleek uit DNA-vergelijking.

Gisteren kwamen, na een melding dat een vrouw zou zijn aangerand in het gebied, meteen tientallen agenten op de been en was er een helikopter in de lucht. Volgens een woordvoerder van de politie treedt er bij iedere melding een protocol in werking. Daarin is precies geregeld hoe gehandeld moet worden. Details van het protocol wil de politie niet kwijt. Hernieuwd onderzoek leverde tot op heden niets op. De zaak wordt nog steeds onderzocht door een team van 25 rechercheurs.