Lenneke Ruiten wint Vocalisten Concours

Het Internationaal Vocalisten Concours is gewonnen door de 24-jarige Nederlandse sopraan Lenneke Ruiten. Ze kreeg vijf van de acht beschikbare prijzen, onder andere de hoofdprijs (20.000 euro), de publieksprijs en de persprijs. Ruiten studeerde aanvankelijk fluit en kreeg in Den Haag zangles van Meinard Kraak, Diane Forlano en Cristina Deutekom.

Lenneke Ruiten, vorig jaar winnares van een eerste prijs op de Erna Spoorenberg Presentatie, volgde verder masterclasses bij Elly Ameling, zelf oud-winnares van het Vocalisten Concours, Robert Holl, Hans Hotter, Robert Tear, Walter Berry, Rudolf Jansen en Wolfgang Holzmair. De Oostenrijkse bariton Klemens Geyrhofer kreeg de Margie Weidemann Prijs, de Amerikaanse bas-bariton Kyle Ketelsen won de Prijs van het Nederlandse lied. De drie winnaars geven morgen samen een concert in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Ze worden dan begeleid door het Brabants Orkest.