Drugskoeriers nu ook op Bonaire

Het aantal bolletjesslikkers dat via de luchthaven van Bonaire probeert naar Amsterdam te reizen, is de afgelopen vier maanden drastisch toegenomen. In die periode zijn bijna zestig koeriers aangehouden. De eerste vijf maanden van dit jaar waren dat er nog zeven. Dat zegt officier van justitie E. Wesselius van het openbaar ministerie op Bonaire. Voornaamste oorzaak hiervoor is dat de KLM sinds 1 juni dagelijks op het eiland vliegt. Bonaire volgt een ander beleid dan Curaçao. Daar wordt bolletjesslikkers de toegang tot het vliegtuig ontzegd en krijgen ze een dagvaarding mee naar huis. ,,Op Bonaire worden de drugskoeriers wel degelijk opgesloten en berecht'', aldus Wesselius. De opgelegde straf moet wel worden uitgezeten op Curaçao, omdat Bonaire niet beschikt over een huis van bewaring.