Actie school voor Afghaanse broers

Vijftig leerlingen van het Meridiaan College 't Hooghe Landt in Amersfoort bieden morgen elfhonderd handtekeningen aan het ministerie van Vreemdelingenbeleid en Integratie aan, om te voorkomen dat twee klasgenoten worden uitgezet naar Afghanistan.

De actie is door vier klasgenotes van Ramesh (17) en Ken (18) uit 6 VWO opgezet. Toen de Talibaan aan de macht kwamen, emigreerde deze jongens met hun familie naar Duitsland. Twee jaar later kwamen ze naar Nederland. De vader van de jongens vertelde de Immigratiedienst dat hij rechtstreeks vanuit Afghanistan was gekomen. Door die leugen is zijn asielaanvraag niet inhoudelijk behandeld en moet de familie na vier jaar verblijfhet land uit. De leerlingen gaan per bus, met spandoeken, naar Den Haag. Ze hopen dat minister Nawijn de zaak inhoudelijk zal laten behandelen.