Identiteitscrisis 2

Volgens Paul Scheffer ,,durft eenderde van de Amsterdammers geen gebruik meer te maken van het openbaar vervoer'', wegens ,,jeugdige, veelal allochtone, criminelen''. Deze stelling staat haaks op mijn ervaringen. Meestal maak ik gebruik van het openbaar vervoer in Amsterdam. In de afgelopen twaalf jaren heb ik drie incidenten gezien/meegemaakt. Bij de eerste keer ben ik aangevallen door een witte man om redenen die ik niet begreep. Bij de tweede en derde keren zag ik allochtone jongeren in de tram onderling lol en dus lawaai te maken, niet gericht op een bepaald persoon. Alhoewel ik ze begrijp, keur ik het als asociaal gedrag af. Paul Scheffer baseert zijn stelling, zoals hij vaker doet, op anonieme rapporten. Ik nodig hem hierbij publiekelijk uit zijn bronnen te specificeren.

    • Ahmet Erdogan