Grote zoekactie naar Duitse bankierszoon

De politie in Frankfurt heeft vanochtend een grootschalige zoekactie op touw gezet naar de verblijfplaats van de elfjarige bankierszoon Jakob von Metzler die afgelopen vrijdag werd ontvoerd. De familie betaalde gisteren 1 miljoen euro losgeld, maar rond het middaguur ontbrak van de jongen nog steeds elk spoor. De politie gaat ervan uit dat jongen zich in levensgevaar bevindt.

De politie, die de zaak gisteravond in de openbaarheid bracht, heef vier mogelijke ontvoerders aangehouden, een onbekend aantal anderen zou voortvluchtig zijn. Het gaat bij de verdachten om een jong stel van 16 en 24 jaar, en twee broers van 21 en 23 jaar. Vanochtend doorkamde de politie met ruiters en helikopters een bosrijk gebied ten zuiden van Frankfurt. In een boshut aan de Langener Waldsee werden bloedsporen gevonden. Onduidelijk was nog of die afkomstig zijn van de ontvoerde jongen.

De scholier nam vrijdag, de laatste schooldag voor de herfstvakantie, om 10.15 uur voor zijn school een lijnbus en stapte uit bij een halte op enkele honderden meters van zijn ouderlijk huis. De politie gaat ervan uit dat hij vervolgens is weggevoerd. Ongeveer een uur na de kidnapping eisten de ontvoerders 1 miljoen euro in ruil voor zijn vrijlating. De brief, waarin de ontvoerders hun eisen formuleerden werd gevonden op de stoep voor de woning van de familie.

Een van de verdachten heeft de politie verteld dat de jongen zich mogelijk in een bos ten zuiden van de financiële metropool bevindt. Twee verdachten werden gisteren aangehouden, twee andere vanochtend vroeg.

Jakob von Metzler is de zoon van Friedrich von Metzler, directeur van de eeuwenoude bank B. Metzler seel. Sohn & Co, een kleine bank gespecialiseerd in transacties voor bedrijven en vermogensbeheer voor welgestelde klanten. De bank, opgericht in 1674, is familiebezit in de elfde generatie. Bij de bank werken 600 mensen. Metzler behoort samen met Sal. Oppenheim in Keulen en Hauck & Aufhäuser in Frankfurt tot de laatste Duitse banken die nog in privé-bezit zijn. Dit voorjaar maakte het bedrijf bekend dat de filialen in New York en Amsterdam wegens bezuinigingen gesloten worden.