Bejaarden geslagen

Verpleeghuis Beukenrode in Venray heeft een verzorgster op non-actief gesteld nadat zij ten minste zeven hoogbejaarde bewoners heeft geslagen of geschopt. Dat heeft regiodirecteur M. Schapendonk van de Zorggroep Noord-Limburg bevestigd.

De verzorgster werkte op een afdeling voor demente bejaarden en zou in juli over een periode van drie tot vier weken demente ouderen hebben mishandeld. De Zorggroep heeft inmiddels de politie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg ingeschakeld.

Volgens Schapendonk heeft de verzorgster ,,flinke klappen'' uitgedeeld bij ten minste zeven bewoners. Ze zouden met de vlakke hand in het gezicht of op ledematen zijn geslagen en een van hen zou zijn geschopt. Schapendonk sluit niet uit dat meer bewoners zijn mishandeld, maar dat wordt nog onderzocht.

De verzorgster werkte tweeëneenhalf jaar op de afdeling. Drie andere verzorgsters waren onafhankelijk van elkaar getuige van de mishandelingen. Ze hebben hun collega daarop aangesproken, maar omdat dit geen resultaat had, hebben ze de mishandelingen bij de directie gemeld. Het verpleeghuis heeft bij de kantonrechter ontslag van de verzorgster aangevraagd.