Luxe probleem

Wellicht verkopen wij binnenkort ons huis. We houden er 360.000 tot 550.000 euro aan over. We kopen geen andere woning, omdat we in Frankrijk gaan wonen. Wel willen we de opbrengst bewaren om er ooit in Nederland weer een woning mee te kopen. Hoe kunnen we dat geld het veiligst vastzetten? Een spaarrekening is tamelijk safe, maar levert niet veel rente op. Beleggen is op dit moment misschien nog onvoordeliger. Het is een luxe probleem, ik weet het.

(W. van D.)

Wanneer u de hoofdsom intact wilt houden en geen risico wilt lopen, is sparen de aangewezen manier. De lagere rente is de vergoeding die u betaalt voor de bescherming van uw inleg. Om een indruk te krijgen van de vele spaarvormen en tarieven, kunt u kijken op sparen.pagina.nl.

Overigens hoeft beleggen niet risicovol te zijn. Sommige degelijke (financiële) bedrijven geven bij de huidige koersen een aantrekkelijk dividendrendement.

Adriaan Hiele (Hiele@nrc.nl) beantwoordt ook vragen van lezers op www.nrc.nl/hiele