China arresteert dissident internet

De Chinese autoriteiten hebben afgelopen maand een man gearresteerd wegens publicatie van meer dan 110 ,,reactionaire'' artikelen en essays op het internet. De arrestatie van Chen Shaowen werd gisteren bevestigd door een functionaris in de stad Lianyuan, in de provincie Hunan. Volgens een lokale krant wordt Chen beschuldigd van het vervalsen van informatie en het belasteren van de communistische partij. Eerder al werd in China een activist voor aidsbestrijding opgepakt wegens de verspreiding van een overheidsrapport over de ziekte op het web. Hij werd vorige week vrijgelaten nadat hij had bekend de wet te hebben overtreden door staatsgeheimen in de openbaarheid te brengen. Ook blokkeerden de Chinese autoriteiten begin deze maand zoekprogramma's als Google en AltaVista.