Advocaat Lucy zet vraagtekens bij werkwijze OM

Advocaat A. Visser van de Haagse verpleegkundige Lucy de B., de 41-jarige verdachte van dertien moorden en vijf moordpogingen, zette gisteren in zijn pleidooi een groot aantal vraagtekens bij het verloop van het onderzoek tegen zijn cliënt.

Visser wil dat het OM, dat maandag levenslang eiste tegen de verpleegkundige, niet-ontvankelijk wordt verklaard. Justitie heeft zich volgens hem schuldig gemaakt aan ernstige belemmering van de verdediging, schending van een goede procesorde en een groot aantal andere slordigheden. De politie gedroeg zich niet professioneel tegenover Lucy tijdens verhoren, het OM verrichtte wederrechtelijke huiszoekingen en onthield de verdediging essentiële stukken uit onder meer de medische dossiers in de zaak, meent Visser. Het OM zou ook onvolledige en onjuiste informatie hebben gegeven aan onafhankelijke deskundigen, waardoor die negatieve conclusies trokken. Het OM probeerde de afgelopen dagen duidelijk te maken dat De B. overdoses medicijnen heeft toegediend aan de baby's, kinderen en hoogbejaarden. Niemand heeft echter gezien dat de verpleegkundige deze overdoses toediende. De rechtbank doet 8 oktober uitspraak.