Juventus simpel langs Atalanta

Juventus is gisteren de Italiaanse competitie overtuigend begonnnen. In Turijn versloeg de regerend kampioen Atalanta met 3-0.

Grote man was Del Piero met twee treffers. In de 27ste minuut benutte hij een strafschop en zeven minuten later scoorde hij op aangeven van Nedved. Invaller Fresi luisterde zijn debuut op met een treffer in de laatste minuut.

Internazionale begon zaterdag de Serie A met een 1-0 overwinning. Christian Vieri kopte Inter in de 23ste minuut langs Torino.

Jaap Stam verloor met Lazio Roma thuis van Chievo Verona, 3-2. Oud-Duits-international Bierhoff scoorde bij zijn debuut voor Chievo.

Oud-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz was verantwoordelijk voor de nederlaag van AS Roma, dat via een strafschop van een andere Argentijn, Gabriel Batistuta, kort voor rust op voorsprong was gekomen. Cruz boog in de tweede helft de achterstand om in de uiteindelijke overwinning: 2-1. De laatste treffer viel in blessuretijd.

AC Milan boekte, met Seedorf en Tomasson in de basis, uit bij Modena een uitstekend eerste resultaat. Via treffers van Filippo Inzaghi (2) en Dario Simic werd het 3-0 voor de Milanisti.

Het begin van de Italiaanse Serie A werd vertraagd door een probleem met televisiegelden. Pas afgelopen week werd een akkoord bereikt. Zes kapitaalkrachtige clubs toonden zich bereid de kleinere clubs financieel te steunen. De elf kleine clubs weigerden akkoord te gaan met een aanbod van twee betaalzenders. Door de bereidwilligheid van Juventus, AC Milan, Internazionale, AS Roma, Lazio Roma en Parma kon de competitie alsnog beginnen.

Roy Makaay heeft zaterdagavond Deportivo la Coruña aan de eerste overwinning in de Spaanse competitie geholpen. De Nederlandse aanvaller scoorde twee maal binnen drie minuten, waardoor Deportivo met 2-1 won bij Osasuna. Barcelona behaalde eveneens de eerste competitiezege. Via treffers van Luis Enrique en Saviola won de formatie van trainer Van Gaal uit bij Athletic Bilbao met 2-0. Real Madrid moet op een nader te bepalen datum in een helft een achterstand van 1-0 goed zien te maken. Real stond uit bij Betis Sevilla na 44 minuten met 1-0 achter toen het licht uitviel.