Bouwer Heijmans krijgt topman HBG

Bouwbedrijf Heijmans heeft een nieuwe bestuursvoorzitter gevonden. Mei volgend jaar wordt G. Hoefsloot, nu nog lid van de raad van bestuur van concurrent HBG, de nieuwe topman van het Brabantse bouwbedrijf. Hoefsloot begint op 1 november als bestuurslid van Heijmans alvast warm te lopen.

De tot econoom opgeleide Hoefsloot heeft als opdracht om Heijmans naar de toptien te leiden van Europese bouwers. ,,Maar ik geef winstgevendheid een hogere prioriteit dan omvang'', zegt Hoefsloot in een telefonische toelichting. Heijmans bekleedt nu een voorhoedepositie op de Nederlandse en Belgische markt.

Hoefsloot ontkent dat er voor hem geen plek is in de raad van bestuur van BAM NBM, het bouwbedrijf dat HBG wil overnemen van het Spaanse Dragados. ,,Ik zou in de nieuwe combinatie redelijk hetzelfde werk blijven doen als wat ik nu doe.'' De 52-jarige HBG'er betitelt zijn wisseling van werkgever vooral als een ,,mooie stap die ik nu nog kan doen gezien mijn leeftijd''.

Na zijn studie economie in Tilburg begon Hoefsloot bij ABN Amro, waar hij vier jaar heeft gezeten. Vervolgens stapte hij over naar de Amsterdamse vestiging van de Britse bank Barclays. Daar bracht hij twee jaar door om daarna naar de bouwwereld te gaan. Hij kreeg een financiële functie bij een dochterbedrijf van HBG. ,,Zij waren een klant van mij toen ik nog in de banksector zat'', zegt Hoefsloot.

Vervolgens is Hoefsloot opgeklommen binnen de HBG-organisatie. Voordat hij in de raad van bestuur terechtkwam, in september 2000, zat hij voor de bouwer in Engeland. Daar was hij drie jaar lid van de directie van HBG-dochter Kyle Stewart in Londen.

Hoefsloot, die de bouwenquête op de voet zegt te volgen, vervangt interim-voorzitter van Heijmans B. Bemelmans, die in mei aftreedt om met pensioen te gaan. Bemelmans is bestuursvoorzitter J. Janssen opgevolgd omdat deze zijn functie moest neerleggen wegens gezondheidsproblemen.