Buit kunstroof teruggevonden

Ruim een jaar na een spectaculaire kunstroof in Madrid heeft de politie alle gestolen werken teruggevonden. De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Angel Acebes meldde gisteren in Madrid dat zeven waardevolle schilderijen en achttien kleine beeldhouwwerken waren gevonden in een huis in de badplaats Platja d'Aro in het noordoosten van Spanje. Onder de gevonden kunstwerken, die een gezamenlijke waarde van ongeveer 50 miljoen euro hebben, bevinden zich onder andere meesterwerken van de schilders Francisco de Goya (1746-1828) en Juan Gris (1887-1927). De kunstwerken werden in augustus 2001 gestolen uit het huis van de zakenvrouw Esther Koplowitz (52), toen deze op vakantie was. Bij een inval in een hotel in Madrid vond de politie in juni al tien schilderijen. Toen pakte de politie ook de drie vermoedelijke daders op, onder wie een bewaker van het huis van Koplowitz. Deze keer zijn er geen arrestaties verricht. Bij de actie waren Colombiaanse veiligheidsagenten betrokken. Nadere details daarover gaf Acebes niet.