Venus en zus Serena in finale van US Open

De Amerikaanse tenniszusjes Venus en Serena Williams staan vandaag op de US Open in New York voor de vierde keer tegenover elkaar in een grandslam- finale.

De 22-jarige Venus won met moeite in drie sets van de Française Amelie Mauresmo: 6-3, 5-7 en 6-4. De 20-jarige Serena plaatste zich in twee sets tegen de Amerikaanse Lindsay Davenport voor de All American Final: 6-3 en 7-5.

De Williams-sisters strijden in het Arthur Ashe Stadium niet alleen om de hoofdprijs van de Open Amerikaanse tenniskampioenschappen, maar ook om de eerste plaats op de wereldranglijst. Serena staat nu eerste. Vorig jaar won Venus Williams de eindstrijd op Flushing Meadows van haar jongere zus.

Venus Williams, die gisteren last had van een blaar op haar rechterhand, haalde de afgelopen weken niet haar hoogste niveau. Zowel in de vierde ronde tegen Chanda Rubin als gisteren tegen Mauresmo sloeg de speelster veel meer missers dan winners. Desondanks bleek na de grandslamtoernooien van Roland Garros en Wimbledon opnieuw niemand in staat om de Amerikaanse voor de finale een halt toe te roepen.

De enige speelster die er in Parijs en Londen in slaagde om van Venus Williams te winnen was haar zus. Onder het oog van vader Richard Williams liet de opnieuw in een zwarte catsuit gehulde Serena in New York zien dat ze op dit moment de beste speelster ter wereld is. Ze bereikte haar derde finale op de US Open zonder dat ze een enkele set hoefde in te leveren. In 1999 veroverde Serena Williams al de titel op de US Open toen ze van de Zwitserse Martina Hingis won. Venus Williams werd in 2000 en 2001 tot winnares van Flushing Meadows gekroond.

Voordat op Super Saturday de vrouwenfinale wordt gespeeld, staan eerst de halve finales bij de mannen en een demonstratiepartij tussen de tennislegendes John McEnroe en Boris Becker op het programma. De vorige drie grandslamfinales tussen de zusjes Williams eindigden door een gebrek aan emotie en rivaliteit in een anti-climax van het vrouwentoernooi.