TOGA IS SPANNEND

Naam: Frank Hans Gart (31)

Beroep: advocaat

Woonplaats: Almere

,,Drie jaar geleden ben ik van de rechtsbijstand overgestapt naar `the real thing'. Rondom de rechtsbijstand hangt een beetje het sfeertje van `debiteuren, crediteuren'. Daarom noem ik de advocatuur `echt', het heeft veel meer dynamiek. Ik heb mijn toga echt een paar keer per week aan.

,,De advocatuur biedt mij vrijheid, maar ook veel spanning. In het strafrecht vervul je een bepaalde maatschappelijke rol, waar niet iedereen altijd blij mee is. Laatst verdedigde ik een cliënt die verdacht werd van poging tot doodslag, ik kreeg hem vrij op een vormfout. Dat is voor de cliënt en voor mij leuk, maar in zijn woonplaats brak de pleuris uit. Met die verantwoordelijkheid moet je leren omgaan.

,,De advocatuur is een baan die elke dag uitdagend is, ook qua salaris blijf je groeien. Maar het is hard werken. Soms heb je dagen dat je niet voor zeven uur thuis bent, dan zie ik mijn jonge kindjes die dag niet. Daar moet je voor waken. Misschien ga ik over vijf jaar wel een dag minder werken.''