SPEL MET LEERLINGEN

Naam: Marguerite Weller-Boermans (39); Beroep: lerares Engels, coördinator bovenbouw HAVO; Woonplaats: Vught

,,Ik werk omdat ik het leuk vind en omdat ik financieel onafhankelijk wil zijn. Ik vind dat ik een nuttige bijdrage kan leveren aan het onderwijs. Tijdens mijn studie Engels gaf ik bijles aan 15 tot 17-jarigen. Ik vond het leuk en merkte dat mijn bijlessen de kinderen hielpen. Daarom ben ik les gaan geven. Vorig jaar stond ik achttien-en-een-half uur voor de klas, daarnaast deed ik tien uur coördinatie. Dit jaar geef ik veertien uur les, omdat ik extra taken heb gekregen. Door mijn ervaring hoef ik niet meer elke les voor te bereiden. Als dat wel zou moeten, zou het niet kunnen. Die tijd is er niet.

,,Ik vind de combinatie van lesgeven en coördineren erg leuk, ik hou van het spel tussen mijzelf en de leerlingen. Ik ken mijn eigen waarde, en die wordt ook gewaardeerd op school, alleen niet financieel. Ik ben eerstegraads-lerares bovenbouw, maar wordt daar niet voor betaald. Ik zou nog jaren hier kunnen blijven lesgeven, maar dan moet er financieel wel wat gebeuren.''

    • Lisette Douma