Organisator van Chagall-expositie doet aangifte

De organisator van de voortijdig beëindigde Chagall-expositie in de Grote Kerk in Alkmaar, P. van Glabbeek, heeft bij de Alkmaarse politie donderdag wegens smaad aangifte gedaan tegen de Amsterdamse galeriehouder P. Zuidema. Zuidema beweerde vorige week dat Van Glabbeek op de tentoonstelling veertien werken ten onrechte als echte Chagalls te koop aanbood. De galeriehouder vond ook valse handtekeningen en kleurenplaatjes uit boeken. Naar aanleiding van die beschuldigingen werd de expositie gesloten. Van Glabbeek spant namens zijn organisatiebureau bovendien een kortgeding aan tegen Zuidema. Daarmee wil hij rectificatie van diens uitlatingen afdwingen. Het is nog niet bekend wanneer het geding plaatsheeft. ,,Zuidema heeft wild om zich heengeschopt, terwijl we niet de kans hebben gehad om ons te verdedigen. Nu zijn wij aan zet'', aldus Van Glabbeek.