MEER DAN BLUSSEN

Naam: Korine Wit (40)

Beroep: brandweervrouw

Woonplaats: Lelystad Haven

,,Jaren geleden zag ik een advertentie staan met de tekst `Gezocht: vrijwillige brandweer m/v'. Destijds was ik ook werkzaam in een mannenwereld, ik was stuurman. Toch dacht ik pas toen ik die advertentie zag: Verrek, een vrouw kan dat ook. In 1987 ben ik bij de vrijwillige brandweer begonnen. Ik vond het werk zo leuk, dat ik er vanaf 1993 mijn beroep van heb gemaakt.

,,Ik verricht sociaal werk, ik tref mensen in een vervelende situatie en probeer een positieve draai aan die situatie te geven. Ik hou van teamwerk en van het werken onder druk. De brandweer krijgt altijd maar één kans om goed werk te verrichten, je kan het nooit overdoen. Momenteel ben ik in Utrecht aan het werk, maar negen maanden per jaar ben ik gedetacheerd bij Binnenlandse Zaken, ik ben adviseuse bij de wervingscampagne voor brandweervrouwen. De brandweer staat voor meer dan blussen alleen, de brandweer is gevarieerd, dan is het handig dat de mensen die er werken ook gevarieerd zijn.''