Jimmy Scott

Luister ik naar een man of een vrouw? En van welke leeftijd dan? Wie het vibrato van Jimmy Scott voor de eerste keer hoort, raakt behoorlijk in de war.

Hij werd in 1925 in Cleveland geboren, had op zijn 25e een hitje met de band van Lionel Hampton en vervolgens een carrière die van tegenslag aan elkaar hing. Tot hij in 1990 werd herontdekt en vier cd's voor Warner maakte. Met als modernste Holding back the Years waarop hij een schrijnende versie aflevert van John Lennons Jealous Guy. Zijn overstap naar het meer jazz-georiënteerde label Milestone leverde hem onlangs een Edison op. Op But Beautiful met trompettist Wynton Marsalis en gitarist Joe Beck wijdt hij zich vooral aan standards uit de jaren '40 maar de thriller is Please send me someone to love geleend van blueszanger Percy Mayfield. Beluister dit stuk in de platenwinkel en je weet onmiddellijk waar je staat. Voor `Little' Jimmy Scott (77) maakt het weinig meer uit. Hij zal tot zijn laatste snik over liefde zingen, dat wil zeggen het gebrek daaraan.

Jimmy Scott: But Beautiful (Milestone MCD-9321)