IK WIL IETS BETEKENEN

Naam: Mariëlle van den Hoeven (27); Beroep: verpleegkundige bij het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam

Woonplaats: Gouda

,,Zorg betekent iets voor mensen betekenen, dat trekt mij aan. Ik sta nu aan het bed van zieke kinderen op de intensive care. Ik krijg te maken met kinderen van verschillende leeftijden, met verschillende ziektebeelden. Ik begeleid zowel het kind als de ouders. Het is heel veelzijdig werk. Ik ben niet alleen een soort verlengde arm van een arts, zoals veel mensen denken, er wordt van mij verwacht dat ik meedenk. Door mijn baan heb ik ook te maken met werkoverleg en technische aspecten. Elke dag leer ik weer iets nieuws.

,,Natuurlijk zijn er op deze afdeling ook moeilijke momenten. Maar ook rondom een overlijden kun je veel betekenen voor ouders en kind. Gelukkig knappen de meeste kinderen gewoon weer op. Ik krijg nog wel eens een briefje van een kind dat hier gelegen heeft, die waardering maakt mijn werk leuk. Bovendien moet ik er niet aan denken de hele dag thuis te zitten.''