HET GEVECHT IS LEUK

Naam: André Strasek (66)

Beroep: beeldend kunstenaar

Woonplaats: Wamel

,,Vroeger wilde ik al iets met tekenen doen. Maar ik ben in de gastronomie beland. Ik werkte in de beste zaken in binnen- en buitenland. Kijk maar eens op je bord als je in een sterrenrestaurant bent: kok zijn is creatief werk.

,,Later kwam ik in het onderwijs terecht. Ik raakte bevriend met de man van een collega, die kunstschilder was. Hij heeft mij schilderlessen gegeven en heeft me op weg geholpen. Ik schilder nu al een jaar of 25. Eerst maakte ik figuratieve werken. Maar ik werd vrijer en ging met mijn gevoel bezig. Nu maak ik impressionistisch abstracte werken.

,,Mijn werk betekent ontzettend veel voor me. Ik vind het heerlijk om het gevecht aan te gaan, om telkens te proberen een mooi schilderij te maken. Ik wil me steeds verder bekwamen. Ik ben nu bezig met een schilderij met één kleurtoon. Dat krijg ik nog niet goed voor elkaar. Dat maakt mijn werk juist leuk. Als ik iets doe dat me te makkelijk af gaat, hou ik er mee op, ik heb een uitdaging nodig.''