Beenie Man

Bedriegen de voortekenen of dreigt reggae, of ragga, weer de volksgunst voor zich te winnen? De strijders in de voorhoede, in de personen van r&b- en hiphop-producers als Timbaland en The Neptunes, zijn in ieder geval duidelijk hoorbaar beïnvloed door de stuiterende, computergestuurde raggabeats. Laatstgenoemd productieduo betaalt op dit album een deel van zijn schuld af door Feel It Boy te produceren, een hitgevoelig duet tussen de Jamaicaanse raggaster Beenie Man en Janet Jackson.

Zo wordt de effectieve, maar op den duur wat monotone, tussen praten en zingen hangende 'singjay'-stijl van Beenie Man in de meeste nummers afgewisseld met gastvocalisten. In Yagga Yo is de Britse So Solid Crew te gast, als om aan te tonen dat ook het actuele Londense UK garage-geluid het nodige heeft opgestoken van Beenie Man en zijn landgenoten. Verder laveert hij, gesteund door modieuze Jamaïcaanse producers, behendig tussen gladde concessies aan de r&b-markt en het opruiender en aanzienlijk leukere ragga-werk.

Beenie Man: Tropical Storm (Virgin 7243 8 13134 2 8)