Ajax-supporters niet welkom bij FC Groningen

Ajax-supporters zijn morgenmiddag niet welkom in Groningen. Burgemeester Wallage heeft besloten dat de eredivisiewedstrijd van FC Groningen tegen Ajax moet worden gespeeld zonder supporters van de bezoekende club. Ajax deed na het besluit bij de KNVB tevergeefs beroep de wedstrijd uit te stellen. Volgens Wallage is het risico van gewelddadigheden te groot. Hij vreest dat meer Ajax-aanhangers van plan zijn naar Groningen te komen dan er plaats is. Volgens de politie zouden Ajax-supporters zonder gebruik te maken van de combiregeling naar Groningen reizen. De Groningse politie probeert morgen met een onbekend aantal agenten te voorkomen dat Ajax-aanhang zich alsnog richting het stadion begeeft. Wallage verwacht dat hierbij minder agenten hoeven te worden ingezet.