Van Lottum ligt eruit op US Open

John van Lottum is gisteren in de tweede ronde van de US Open in drie sets uitgeschakeld door de als veertiende geplaatste Tsjech Jiri Novak: 6-4, 7-6, en 6-1. De Nederlander kon op baan 9 van Flushing Meadows twee sets zijn tegenstander aardig partij bieden. Daarna was het verzet van Van Lottum gebroken.

Van Lottum, die zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi had weten te plaatsen, keek ondanks zijn uitschakeling met een goed gevoel terug op het toernooi. Voor het eerst sinds 1999 bereikte hij op een grandslamtoernooi weer een tweede ronde. ,,Ik heb het gevoel dat ik toch weer een beetje met de grote jongens meekan'', zei Van Lottum die volgende week met zijn club Essen in de finale van de Duitse Bundesliga staat.

De 26-jarige tennisser die sinds het toernooi van Amersfoort twee maanden geleden aan een sterke periode bezig is, liet in New York weten dat hij ,,nooit meer'' met een coach zal werken. ,,Ik speel mijn beste tennis als ik rustig kan blijven. Daar kan een coach met toch niet bij helpen.''

De Rus Jevegeni Kafelnikov werd gisteren in de tweede ronde verrassend uitgeschakeld door de Slowaak Domink Hrbaty. Kafelnikov, die vorig jaar op de US Open nog in de halve finale stond, verloor met 6-3, 6-1 en 6-1.

Een groot deel van het speelschema kon gisteren niet worden afgewerkt wegens regen. Voor vandaag staan onder de meer de partijen tussen Sluiter en de Amerikaan Roddick en de partij tussen Schalken en de Kroaat Lubicic op het programma.