Prijzenslag spelletjes

De prijzenslag tussen de fabrikanten van spelcomputers gaat door. Vanaf vandaag kost Sony's Playstation 2 265 euro, een korting van 50 euro. Die aankondiging leidde eergisteren binnen een uur tot een reactie van het Amerikaanse bedrijf Microsoft: de Europese prijs van zijn Xbox-spelcomputer daalt in prijs van 299 naar 259 euro. Het Japanse bedrijf Sony is volgens analisten de enige producent met de macht marktprijzen te dicteren.

Nintendo is niet van plan te stunten met de prijs van zijn eigen spelcomputer Gamecube, na Playstation 2 de bestverkopende console. Nintendo verlaagde in mei wel de prijs van de Gamecube van 215 naar 161 euro. Hiermee reageerde het Japanse bedrijf op prijsverlagingen door Microsoft en Sony.

Microsoft maakte tot voor kort alleen software, maar wil met Xbox een nieuwe markt aanboren. Tot nu toe vallen de verkoopcijfers tegen. Maar de fabrikanten verdienen het meest aan bijkopen van spelletjes. Het concern wil zich daarom onderscheiden van zijn concurrenten met een online-versie van Xbox, waarbij spelers uit verschillende delen in de wereld via het internet tegen elkaar kunnen spelen.