Hockeysters naar troostfinale na zege op Engeland

Dankzij een 2-0 overwinning op Engeland hebben de Nederlandse hockeysters zich vandaag alsnog geplaatst voor de strijd om de bronzen medaille bij het toernooi om de Champions Trophy in Macau. Na vier opeenvolgende gelijke spelen, tegen achtereenvolgens Australië (0-0), Argentinië (1-1), China (1-1) en Nieuw Zeeland (2-2), bleek de Europees kampioen in de afsluitende groepswedstrijd wel opgewassen tegen hekkensluiter Engeland. Opvallend genoeg kwamen beide doelpunten op naam van twee verdedigsters, Maartje Scheepstra (1-0) en Minke Booij (2-0). De laatste is met drie treffers topscorer van de ploeg, waar de aanvalsters tot dusverre falen in de afronding. Tegenstander in de troostfinale is zondag titelverdediger Argentinië, Australië, China of Nieuw Zeeland.