Feyenoord begint thuis tegen Juventus

Van de drie deelnemende Nederlandse clubs heeft PSV de sterkste tegenstanders geloot in de eerste ronde van de Champions League. PSV speelt een hele competitie tegen het Franse Auxerre, de Engelse kampioen Arsenal en de Duitse kampioen Borussia Dortmund.

Bij Arsenal wordt de Nederlander Bergkamp omringd door een handvol Franse internationals. PSV begint met een uitduel tegen Auxerre. De provincieclub eindigde vorig seizoen als tweede in de Franse competitie. De jonge spits Cissè is de opvallendste speler. Borussia Dortmund won de Champions League in 1997 en verloor vorig seizoen de UEFA-Cupfinale tegen Feyenoord. De Tsjechen Koller en Rosicky en de Braziliaan Amoroso zijn de bekendste spelers.

Ajax speelt achtereenvolgens tegen Olympique Lyon, Inter Milaan en Rosenborg. Lyon is Frans kampioen. Govou en Anderson zijn snelle spitsen. Het Italiaanse Internazionale verloor vorig seizoen in de halve finale van de UEFA Cup tegen Feyenoord. In 1972 won Ajax in de Europa-Cupfinale van Inter. Het Noorse Rosenborg is de enige club die acht keer op rij Champions League speelt.

Feyenoord begint met een thuisduel tegen de Italiaanse kampioen Juventus, waar de Nederlander Edgar Davids wordt omringd door louter vedetten. Vervolgens moet Feyenoord naar het Engelse Newcastle United, de club van trainer Bobby Robson en spits Alan Shearer. Daarna speelt Feyenoord een thuis- en uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev, de beste club van Oekraïne.