Eigen nieuws

Vakantiepoesje

We hebben een poesje gevonden naast de straat,

Waarschijnlijk werd hij door zijn vorige baas gehaat.

Het is namelijk vakantie en iedereen gaat weg,

En dat was voor het poesje erg pech.

Hij is uit de auto gezet.

We hebben hem toen gered.

Hij zat te mauwen in het gras.

Hij wist niet waar zijn moeder was.

Thuis at hij wel een beetje, maar niet veel.

Hij was ook niet echt stil.

Nu woont hij bij ons in huis.

Hij voelt zich er al echt thuis.

Eigen gedicht en tekeningen van Kaatje Krediet (9 jaar, meisje) en Anne Krediet (11 jaar, jongen), Dieren.

Supertoevallige ontmoeting

In de vakantie hebben wij een supertoevallige ontmoeting gehad. Wij (mijn broer Louk, mijn zusje Relinde, mijn ouders en ik) waren met vakantie in Italië, in Talamone. Na een paar dagen kwamen ook mijn oom en tante en neefjes, Youri en Felix, op onze camping. Toen wij in de buurt in een vlindertuin van het Wereld Natuur Fonds geweest waren, gingen we nog even op een terrasje in Porto Ercole een ijsje eten. Wij zagen plotseling een grote boot met de Nederlandse vlag erop de haven binnenvaren. Wij gingen erop af. En wie zaten er op het schip??? Prins Bernhard (die reed later in een auto weg), prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prins Constantijn en prinses Laurentien met de baby! Wij dachten dat zij ook in een auto zouden wegrijden, maar..... ze kwamen naar ons toelopen!! Dit was een mooie kans om handen te schudden. Wij hebben elkaar een fijne vakantie gewenst. Zij liepen door naar een terrasje, terwijl wij nog even moesten bijkomen van de leuke gebeurtenis. Mijn moeder heeft veel foto's gemaakt, eentje ervan stuur ik mee.

Eigen nieuws van Daphne Goorhuis (11 jaar), Almelo